Vánoční zahřívání

18. prosince 2008 v 12:39 | [Mrs.Chocolate] |  Funny
crown1.gif image by SaliskoSource HERE

pomerancZima je tu a udeřily mrazy. Protože teploty pod nulou, vítr lezoucí pod kabát a sníh za krkem nejsou nic pro mě, trávím tohle roční období zalezlá v teple domova či jiných podniků. A jako fanoušek všeho, co zahřeje, vám přináším pár tipů na vánoční či celozimně použitelné teploučké nápoje, které si můžete vychutnat v klidu doma i venku na mrazu.



Nápoj první: HORKÉ OVOCE
Loni mě v kavárně překvapil záhadný nápoj. Na všech stolečcích byly letáčky propagující "horkou novinku". Neodolala jsem a objednala si horký hruškový džus. A zjistila jsem, že si ho můžu klidně a levně udělat doma.
Ingredience:

ovocný džus (s co největším podílem ovocné složky, např. hruškový Relax 30%), mletá skořice, hřebíček
Potřebné množství džusu s pár kusy hřebíčku ohřejeme a poté přelijeme do hrnečků. Jemně posypeme mletou skořicí. Hotovo!
Nápoj druhý: PUNČ
Pokud patříte k pravým punčomilům, jistě jste si nenechaly ujít tradiční vánoční trhy ve Vídni. Trhy v Brně nebo v Praze se s těmi vídeňskými nemůžou rovnat. Rakušané si navíc nepotrpí na plastové nebo papírové kelímky, takže výletníci se vrací s taškami naditými hrníčky od punče nebo svařáku. hrnekLetos jsem marod, a tak se do Vídně už asi nepodívám, proto jsem hledala na internetu, z čeho se punč vlastně dělá. Protože se mi ani jeden recept nezamlouval na sto procent, dala jsem jich dohromady hned několik. Světe div se, výsledný mok byl poživatelný, a navíc už po pár doušcích zlepšoval náladu všem konzumentům :)
Ingredience:
červené víno, rum, sypaný černý čaj, hřebíček, celá skořice, pomeranč, půlka citronu, cukr podle chuti
Šťávu z jednoho pomeranče a půlky citronu vymačkáme, přidáme cukr (ne moc, dosladit se to dá kdykoli potom) a koření a zahříváme. Mezitím uděláme silný černý čaj, cca 2 lžičky sypaného čaje na 3 dl vody. Scedíme ho a přidáme ke šťávě z citrusů, zahříváme k varu. Jakmile směs začne vařit, přidáme 0,5 dl rumu a 3 dl vína. Necháme ohřát, ale už nevaříme! Hotový punč podáváme ozdobený plátkem pomeranče a s cukrem pro případ potřeby.
Nápoj třetí: PRAVÉ KAKAO
Dá sice o něco víc práce než kakao instantní, ale výsledek stojí za to!
Ingredience:

holandské kakao, cukr krystal, mléko
Zahříváme potřebné množství mléka, až zteplá, několik lžiček odebereme a smícháme v hrnečku s 2-3 lžičkami kakaa a 2 lžičkami cukru. Dobře promícháme, a jakmile mléko začne vařit, za stálého míchání směs přidáme. Nepřestáváme míchat, dokud kakao znovu nedojde k varu. A můžeme podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lof cat lol XD lof cat lol XD | Web | 18. prosince 2008 v 16:10 | Reagovat

az zapominam promin mi sme SBXD::::???

2 lof cat lol XD lof cat lol XD | Web | 18. prosince 2008 v 18:18 | Reagovat

anoo tak ja sem blbaa ja si te nepridala promiiiin uz delaaaam

3 o_O ßěTuLinQa O_o o_O ßěTuLinQa O_o | Web | 18. prosince 2008 v 18:40 | Reagovat

PoZnávačQa!!!!!!! (Ehm, sTrááááááášNě těžkááá O_o)

4 lof cat lol tvoje sbeecko :) lof cat lol tvoje sbeecko :) | Web | 20. prosince 2008 v 9:35 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.